010 820 8199 Downloads Support
nl eng
Login

'Gateway lanceert software voor VENUE en GPA'

E-commerce VENUE

Gateway is als eerste software leverancier van de VENUE goedgekeurd door de Douane. Door het gebruik van de gloednieuwe Gateway software is uw proces volledig onder controle, worden grote hoeveelheden aangifteregels moeiteloos en correct gegenereerd én wordt uw zending zonder vertraging afgeleverd bij de klant. “En deze snelle service is precies wat de consument wil!” aldus Mera Hoornweg, managing director bij Gateway.

Groei in ecommerce

Om het logistieke proces rondom e-commerce te optimaliseren heeft de Douane de vereenvoudigde aangifte via VENUE gelanceerd. De VENUE regeling is speciaal bedoeld voor e-commerce zendingen. Met de VENUE dient u voorafgaand aan de aankomst van uw zending eenvoudig op elektronische wijze een onvolledige aangifte in. De Douane reageert binnen 20 minuten op deze aangifte, waarbij wordt aangegeven welke zendingen zijn geselecteerd voor fysieke controle of scancontrole. De overige zendingen kunnen bij aankomst direct worden doorgestuurd naar de ontvanger. Hoornweg: “Deze nieuwe werkwijze biedt daarmee grote voordelen voor het logistieke proces.”

Combinatie van VENUE met GPA

Gateway heeft een unieke oplossing ontwikkeld: de VENUE in combinatie met aanvullende aangifte via de geautomatiseerde periodieke aangifte (GPA). Door de gegevens van de zendingen direct in de aangiftesoftware te importeren, wordt dubbele ingave voorkomen. Bij het importeren kunnen geautomatiseerde validaties worden uitgevoerd, waardoor de volledigheid en juistheid van de gegevens kan worden gewaarborgd. Hoornweg: “Dankzij de oplossing van Gateway hoeft u gegevens slechts één keer in te voeren, heeft u een betrouwbaar en efficiënt proces en ziet u in één oogopslag of uw aanvraag correct is.”

Ontdek alles over VENUE tijdens het Nationaal Douanecongres

Wilt u meer weten over VENUE en de mogelijkheden van Gateway voor uw bedrijf? We ontmoeten u graag tijdens het Nationaal Douanecongres om u meer te vertellen over de VENUE met de Geautomatiseerde Periodieke Aangifte (GPA).

 

 

SLUIT
CLOSE