Gateway On-line biedt een zeer efficiënte oplossing voor import en export tussen de UK en de EU na de Brexit.

Het Gateway systeem wordt al zeer succesvol toegepast door verschillende Douane expediteurs waarbij koppelingen met de ERP systemen van importeurs / exporteurs ervoor zorgen dat de aangesloten klanten al hun zending informatie actueel in het eigen systeem kunnen volgen.

Krachtige validatie aan de voorkant zorgt voor “schone” data in het systeem van de Douane expediteur waardoor de declarant zo min mogelijk vragen overhoudt.

In voorbereiding tot de Brexit wordt het systeem nu uitgebreid met een netwerk van Douane expediteurs in de UK waarbij het Gateway systeem zorgt voor alle mogelijke afhandeling van Douane en keuringshandelingen in de UK.

Een douane-grens tussen de UK en de EU betekent straks niet alleen keuren, inklaren en uitklaren aan de EU kant maar aan de UK kant gebeurt hetzelfde in omgekeerde volgorde.

Het netwerk van, in de EU en de UK gevestigde, partners zorgt ervoor dat aan beide zijden aangiftes en keuringen vakkundig en met “schone data” kan worden afgehandeld en geeft de Douane expediteur die met het Gateway On-line systeem werkt een enorme voorsprong.

Status van de aangifte in de EU en de UK wordt via de koppeling weer teruggegeven aan het systeem van de importeur / exporteur. Facturatie van diensten en rechten vindt volautomatisch plaats en facturen worden elektronisch uitgewisseld met de klant. Inkoop van externe diensten, Douane en keuringsfacturen worden automatisch gematcht met verwachte kosten.

Gateway On-line is een totaal concept waarbij de partners ontzorgd worden in het “live” zetten van nieuwe klanten. Voor douane expediteurs die dat wensen biedt Gateway een cloud oplossing die 24*7 betrouwbaarheid garandeert.

De Douane expediteur is met het Gateway On-line systeem in staat om alles wat maar nodig is voor grens passerende goederen met een maximaal mogelijke automatiseringsgraad af te handelen.