010 820 8199 Downloads Support
nl eng
Login

'Van der Helm en Gateway: klaar voor nieuwe VENUE vooraf aangifte'

Van der Helm is totaalaanbieder van logistieke diensten. Het familiebedrijf richt zich op zowel standaard als op maat gemaakte oplossingen, bestaande uit zeevracht, luchtvracht, wegtransport, op- en overslag en douaneformaliteiten. De flexibele software van Gateway Software past daar goed bij. Niet voor niets stuurt Van der Helm alle logistieke processen al  meer dan 27 jaar aan met de software van Gateway.

 

OnlanVENUE Ed Jansen van der Helmgs kreeg Van der Helm als een van de eerste bedrijven in Nederland de vergunning voor het voeren van een VENUE regeling met GPA van de Douane. Ed Jansen – General Manager bij Van der Helm, vertelt:

“Een snelle klus uitvoeren voor een e-commerce klant? Geen enkel probleem, dachten we toen we een aanvraag kregen. Niets bleek minder waar. De klus bleek niet snel uit te voeren omdat we fysiek niet meer dan 4000 zendingen per dag naar de douane konden verzenden, zonder een impact te hebben op de overige douane-processen. Dat moest anders. De Douane zag een technische uitdaging bij de groei van e-commerce pakketten. Wij zagen een kans.

De software klaar voor VENUE

Bij Van der Helm hebben we een hele grote Douane-afdeling met ontzettend veel kennis en ervaring. Wij hebben de VENUE regeling in samenspraak met de Douane gerealiseerd. Altijd met het gezamenlijke doel om het logistieke oponthoud zo klein mogelijk te houden. Dankzij deze technologische innovatie maken we het logistieke proces sneller. Maar niet zomaar: we hebben een lang voortraject gehad waarin we veel in samenspraak met de Douane en Gateway hebben gerealiseerd. Alle neuzen in de keten moesten dezelfde kant op voor we daadwerkelijk aan de slag konden met VENUE vooraf aangifte. Pas toen alles in orde was werd ons de vergunning toegekend.

Voordelen voor het logistieke proces

Dankzij de VENUE vooraf aangifte doe je de aangifte al voor het vliegtuig er überhaupt is. Meteen bij het lossen weet je al welke pakketten er gecontroleerd moeten worden. De snelheid is daardoor ongelooflijk. En je kunt tweemaal per dag een ongelimiteerd aantal pakketzendingen aangeven. Maar het grootste voordeel van de VENUE regeling is dat er voor alle losse pakketten een aparte aangifte gedaan wordt, op naam van de consument. Er hoeven geen invoerrechten en BTW te worden betaald voor low cost producten. Dat is een enorme besparing.

Voorsprong op de toekomst

Wat ook ontzettend helpt: de software van Gateway is al goedgekeurd door de Douane, dat geeft ons een voorsprong. Het gebruik van de nieuwe regeling is een groot voordeel voor leveranciers. Je biedt zo extra service voor klanten en je kunt je onderscheiden van je concurrenten. Voor ons is het een voorsprong op wat gaat komen. We kunnen het gebruik van de VENUE regeling dan ook zeker aanraden. Het versnelt het logistieke proces en het geeft de mogelijkheid om een ongelimiteerd aantal pakketzendingen bij de Douane aan te geven. En uiteraard heb je daar goede software voor nodig. Het gebruik van de software van Gateway raden we dan ook zeker aan om de VENUE regeling in de praktijk uit te voeren!