010 820 8199 Downloads Support
nl eng
Login

'Koninklijke Wagenborg kiest voor flexibiliteit en schaalbaarheid met Gateway WMS'

Als tevreden gebruiker van de Douane software van Gateway Software koos Koninklijke Wagenborg voor integratie met de module Warehousing & Distribution (WMS) van Gateway. Niels Buiter, Projectleider vertelt:

De implementatie is gestart voor één van de goederenstromen in Eemshaven, waar we zo’n 100.000m2 loodsruimte ter beschikking hebben. De goederen worden door Reining (zelfstandige business unit onderdeel van de Koninklijke Wagenborg) per truck aangeleverd vanaf een locatie in Nederland en gaan uit per schip naar diverse bestemmingen, met name in de Verenigde Staten.

 

Het project omvatte onder andere het koppelen met interne en externe partijen, implementatie van een stuwageplan, automatisering van loodsprocessen, douaneafhandeling in de geïntegreerde Douanemodule van GatewayV2 en financiële afhandelingen.

Live demo

In een live demo werkte Gateway de business case in detail uit. De functionele en automatische workflow toonde de volledige scope van het project en sloot naadloos aan bij onze filosofie. Door slimmer te werken en meer efficiency te behalen zal er in de toekomst flexibeler kunnen worden ingespeeld op praktijksituaties door de beschikking te hebben over meer gedetailleerde informatie. Verder zullen de workflows binnen de applicatie van GatewayV2 zorgen voor meer grip op het proces.

Flexibiliteit en schaalbaarheid doorslaggevend

Onder andere de mogelijkheid om door te ontwikkelen gaf de doorslag om voor GatewayV2 te kiezen. Maar ook de schaalbaarheid van het systeem is een enorme plus. Wagenborg was namelijk op zoek naar een WMS systeem dat snel en tegen de laagst mogelijke kosten aanvullend geïmplementeerd kan worden in onze warehouses in Budapest, Delfzijl, Kazachstan en Kolham. Wij zitten niet te wachten op sitelicenties en hoge configuratiekosten.

 

Met het WMS van Gateway kunnen wij zelf veel inrichten. Dit biedt grote flexibiliteit. Ten slotte hebben de flexibele aard van het standaardpakket en de aangetoonde logistieke en praktische kennis van de consultants van Gateway Software ons over de streep getrokken. De prijs was bovendien reël, ook voor extra’s.

Passie voor logistiek

Koninklijke Wagenborg biedt al meer dan een eeuw lang totaal oplossingen voor de logistiek. We streven met elke divisie naar de hoogste kwaliteit. Door innovatief te zijn, te luisteren naar de klant en het hebben van een blik op de toekomst zijn we uitgegroeid tot een zeer belangrijke speler in de logistieke wereld met divisies werkzaam in iedere schakel van de transportketen. Door een sterke passie voor vervoersoplossingen leveren we betrouwbaarheid en betrokkenheid bij onze klanten.

"Gateway is een goede gesprekspartner, die de business begrijpt. Daarom is hun WMS ook zo flexibel. En dat tegen een reële prijs, ook als je iets extra’s wilt."
Niels Buiter, Koninklijke Wagenborg
Phimex Maasdijk
Case Geautomatiseerde Douane processen bij Phimex Maasdijk
venue gpa van der helm
Case Van der Helm en Gateway: klaar voor nieuwe VENUE vooraf aangifte
SLUIT
CLOSE