De Douane afhandeling van groente en fruit vergt een behoorlijke specialisatie en je moet heel wat kennis in huis hebben om de juiste activiteiten te kunnen verrichten. Onze klant Phimex Douane Expediteurs in Maasdijk heeft deze kennis in huis en dat moet ook wel, want 80% van haar klanten zit in de groente en fruit handel.

Douane-expediteur in hart en nieren

Phimex Douane Expediteurs Maasdijk werkt al bijna 20 jaar met de Douane software van Gateway. Of het nou gaat om AGS Import, Export, Wederuitvoer of PD aangiftes, met de Douane module kan Phimex alle Douanestromen behandelen voor haar klanten. Daarnaast kan Phimex optreden als fiscaal vertegenwoordiger, inclusief de gehele administratieve afhandeling met o.a. maandelijks een totale fiscaallijst.

Phimex heeft echte partnerships met haar klanten. Iedere klant heeft een eigen inlogportaal om toegang te krijgen in Gateway V2. Zo kunnen de klanten, indien gewenst, zelf T1 documenten afmelden. Tevens kunnen ze via het systeem aanvragen indienen voor keuringen en/of invoeraangiftes.

Maximale controle, zelfs bij geautomatiseerde processen

Alle (prijs)afspraken, contracten, inklaringen, de FYCO en verschillende standaard activiteiten kunnen vastgelegd worden in Gateway V2.

Door de grote hoeveelheid aangiftes die Phimex iedere dag verwerkt, zijn veel processen echt geautomatiseerd. Van eerste invoer van gegevens tot en met de elektronische factuur, die inclusief bijlagen automatisch aan de klant wordt gestuurd.  Zelfs de KCB nota wordt automatisch ingelezen.

General Manager, Youri van Renen, vertelt: “Wat wij belangrijk vinden is het echt automatiseren van routinematige handelingen en controles, zodat wij ons meer op serviceverlening aan onze klanten kunnen richten. Het helpt dan wel enorm als je een goede portal hebt of koppelingen met het systeem van je klanten. Gateway heeft dat alles prima voor elkaar.”