010 820 8199 Downloads Support
nl eng
Login

'Yanmar Europe bespaart op transportkosten met Gateway'

In april 2012 rondde Yanmar Europe de automatisering van transportorder-afhandeling voor de afdeling Parts af. Yanmar werkte al met de Douane software van Gateway en besloot in 2011 de Forwarding module aan te schaffen om de afhandeling van transportorders sneller en accurater te laten verlopen. Shah Ally, Parts manager vertelt:

De Forwarding module van GatewayV2

“Een uitstekende service is zeer belangrijk voor Yanmar. Ter bevordering van een snelle, accurate levering van onderdelen door middel van distributeurs in heel Europa heeft Yanmar een grote voorraad reserveonderdelen in Nederland. Het bestelproces van onderdelen wordt ondersteund door een Automatic Back Ordering-systeem. Dit betekent dat alle onderdelen die direct beschikbaar zijn in Europa onmiddellijk kunnen worden gereserveerd. GatewayV2 ondersteunt dit proces volautomatisch.”

 

Razendsnel door de workflow

Nadat de zending in het magazijn is verwerkt, wordt dit bevestigd in het Global Yanmar systeem. De informatie van de zending kan daarna automatisch ingelezen worden en razendsnel verwerkt in GatewayV2.

Binnen de gevraagde lead-time wordt in het TMS de juiste vervoerder geselecteerd, uiteraard tegen de laagste kosten. Vervolgens wordt volautomatisch een T-1 bericht opgemaakt, verzonden en verwerkt. Indien nodig wordt een EDI-bericht verzonden aan de geselecteerde expressvervoerder (koppelingen met DHL Express en TNT Express).

Afwijkingen in de gaten houden

De complete transportdocumentatie, zoals vrachtbrieven, labels voor diverse Express diensten, T-1 documenten en facturen, worden automatisch geprint bij de juiste paktafel. Door middel van KPI’s en Alerts in GatewayV2 kunnen alle mogelijke afwijkingen in het proces goed in de gaten worden gehouden. Binnen 5 minuten is het dossier alweer gesloten en gaat het pakket volgens plan door op de rollenbanden van Yanmar om verzonden en afgeleverd te worden.

 

 

Optimalisatie van fysieke en administratieve processen

Voorheen werden diverse applicaties op verschillende plekken in de organisatie handmatig ingezet, zoals bijvoorbeeld Intraship om zendingen aan te melden bij DHL en labels te printen, Gateway om Douanedocumenten handmatig op te maken en een eigen WMS om invoices en paklijsten te printen. Yanmar heeft fors geïnvesteerd in optimalisatie van zowel fysieke als administratieve logistieke processen.

Besparingen in tijd en geld

Met het in gebruiken nemen van de Forwarding module van Gateway bespaart Yanmar op transportkosten, onder meer door de automatische carrierselectie op basis van leadtimes en
tarieven. Daarnaast is er een besparing op overhead, want T-1 documenten worden volautomatisch gegenereerd, verzonden en verwerkt. De volledige transportdocumentatie wordt zonder tussenkomst van medewerkers geprint op een specifieke paktafel.

Bovendien worden transportopdrachten en bevestigingen automatisch aan de juiste (externe) contactpersonen verzonden.

"Het TMS van Gateway is zo flexibel dat je een oplossing op maat kan realiseren, met de voordelen van standaard software. Bovendien is de service van Gateway goed en snel."
Shah Ally, Yanmar Europe
Phimex Maasdijk
Case Geautomatiseerde Douane processen bij Phimex Maasdijk
venue gpa van der helm
Case Van der Helm en Gateway: klaar voor nieuwe VENUE vooraf aangifte
SLUIT
CLOSE